ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΧΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ > ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

Προβλήματα ρηγματώσεων;


Εγγυημένες λύσεις από την Caparol για την αντιμετώπιση του προβλήματος ανάλογα με το είδος των ρηγματώσεων.

Οι ρηγματώσεις είναι ένα συχνό πρόβλημα της τοιχοποιίας που μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες. Στην Caparol η αποκατάσταση πραγματοποιείται σχετικά εύκολα με την χρήση των κατάλληλων υλικών και χωρίς εκτεταμένες παρεμβάσεις στην κατασκευή. Η Caparol έχει αναπτύξει εξειδικευμένα συστήματα βαφής για τη στοχευμένη αντιμετώπιση των ρηγματώσεων ανάλογα με την επιφάνεια και τη φύση του προβλήματος. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι όταν μιλάμε για σύστημα βαφής εννοούμε ότι όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται, έχουν μία παράλληλη δράση προκειμένου να εξασφαλίσουν το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ


Πριν την επιλογή οποιουδήποτε συστήματος αποκατάστασης των ρωγμών είναι απαραίτητο να γίνει μια προεργασία διάγνωσης, προκειμένου να επιβεβαιωθεί το εύρος και το αίτιο κάθε ρωγμής.

1η Περίπτωση:  Τριχοειδείς ρωγμές ή λεπτές ρωγμές σε σοβάδες η μπετόν


Βήμα 1

Βήμα 1

Εφαρμογή του OptiSilan Tiefgrund ή του Capagrund Universal


Ασταρώνουμε με το σιλικονούχο OptiSilan Tiefgrund (για απορροφητικά υποστρώματα) ή με το ειδικής σύνθεσης Capagrund Universal (για βαμμένες επιφάνειες).


Βήμα 2

Βήμα 2

Eφαρμογή του Cap-Elast Phase 1


Εφαρμόζουμε με χονδρό ρολό μια στρώση Cap-Elast Phase 1. Είναι ελαστομερές, ακρυλικό και ενισχυμένο με πολυεστερικές ίνες. (Ελ κατανάλωση: 0,5lt/m2 )Βήμα 3

Βήμα 3

Eφαρμογή του PermaSilan


Εφαρμόζουμε για απόλυτη προστασία από τις ρωγμές, το υψηλής ποιότητας σιλικονούχο, ελαστομερές, ακρυλικό τελικό χρώμα PermaSilan χωρίς αραίωση.Διατηρεί την ελαστικότητά του γεφυρώνοντας τις ρωγμές της επιφάνειας, ενώ παράλληλα προστατεύει από τους ρύπους της ατμόσφαιρας. Προστατεύει από την ενανθράκωση, διατηρώντας την τελική επιφάνεια καθαρή για πολλά χρόνια.Παρέχει απόλυτη προστασία των ρωγμών, υδροαπωθητικότητα, διαπερατότητα υδρατμών και μακροχρόνια αντοχή. Διατίθεται σε ματ φινίρισμα και χρωματίζεται μέσω του συστήματος χρωματισμού Color Express της Caparol.(Ελ κατανάλωση: 0,2lt/m2)


2η Περίπτωση: Έντονες ρηγματώσεις (~3mm) σε σοβά ή θερμοπρόσοψη.


Βήμα 1

Βήμα 1

Εφαρμογή του OptiSilan Tiefgrund ή του Capagrund Universal


Ασταρώνουμε με το σιλικονούχο OptiSilan Tiefgrund (για απορροφητικά υποστρώματα) ή με το ειδικής σύνθεσης Capagrund Universal (για βαμμένες επιφάνειες).


Βήμα 2

Βήμα 2

Eφαρμογή του FibroSil


Εφαρμόζουμε με χονδρό ρολό μια στρώση Fibrosil. Σε επιφάνειες σοβά ή/και με εφαρμοσμένο σύστημα θερμομόνωσης, οι έντονες ρηγματώσεις απαιτούν μία ενισχυμένη προστασία της επιφάνειας. Το FibroSil είναι ελαστομερές, ακρυλικό υλικό. Είναι ενισχυμένο με πολυεστερικές ίνες και βοηθά στη διαπερατότητα των υδρατμών.  (Ελ κατανάλωση: 0,6lt/m2 )Βήμα 3

Βήμα 3

Eφαρμογή του PermaSilan


Εφαρμόζουμε για απόλυτη προστασία από τις ρωγμές, το υψηλής ποιότητας σιλικονούχο, ελαστομερές, ακρυλικό τελικό χρώμα PermaSilan.(Ελ κατανάλωση: 0,2lt/m2 )


3η Περίπτωση: Στατικές ρωγμές


Eφαρμογή του Cap-Elast Riss-Spachtel


Οι στατικές ρωγμές απαιτούν πιο ειδικευμένες λύσεις. Χρησιμοποιούμε το Cap-Elast Riss-Spachtel που λόγω της ειδικής του σύνθεσης δε συρρικνώνεται και δε ρηγματώνει ακόμα και σε μεγάλες ρωγμές. Το εφαρμόζουμε σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα προϊόντα της Caparol ανάλογα με την φύση του προβλήματος. Για αναλυτικές οδηγίες επικοινωνήστε με το εξειδικευμένο προσωπικό της Caparol.


Εφαρμογή του PermaSilan για απόλυτη προστασία ρωγμών

Για απόλυτη προστασία από τις ρωγμές, η τελική βαφή θα πραγματοποιηθεί με το υψηλής ποιότητας σιλικονούχο, ελαστομερές, ακρυλικό τελικό χρώμα PermaSilan. Διατηρεί την ελαστικότητά του γεφυρώνοντας τις ρωγμές της επιφάνειας, ενώ παράλληλα προστατεύει από τους ρύπους της ατμόσφαιρας. Προστατεύει από την ενανθράκωση, διατηρώντας την τελική επιφάνεια καθαρή για πολλά χρόνια. Παρέχει απόλυτη προστασία των ρωγμών, υδροαπωθητικότητα, διαπερατότητα υδρατμών και μακροχρόνια αντοχή.Διατίθεται σε ματ φινίρισμα και χρωματίζεται μέσω του συστήματος χρωματισμού Color Express της Caparol.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ: ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESSΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 12 ώρες*ΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


* Οι χρόνοι στεγνώματος διαφοροποιούνται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Αναζητήστε την καλύτερη λύση για εσάςστο κατάστημα που σας εξυπηρετεί

ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

CAPAROL VIRTUAL ASSISTANT

Οι ειδικοί της Caparol κοντά σας με ένα κλικ!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ