ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΧΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ > ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

Εμφάνιση μούχλας & μυκήτων σε εσωτερικές επιφάνειες;


Αντιμετωπίστε δραστικά το πρόβλημα με ένα εξειδικευμένο σύστημα βαφής Caparol

Η μούχλα και οι μύκητες εμφανίζονται συνήθως σε μέρη με ημίφως ή σκοτάδι στα οποία υπάρχει υψηλή υγρασία και χαμηλό επίπεδο αερισμού. Παρουσιάζουν την τάση να εξαπλώνονται, δημιουργώντας “λεκέδες” σε διάφορες αποχρώσεις (μαύρους, πράσινους, καφέ, κ.α.), και έχουν χαρακτηριστική όξινη μυρωδιά. Είναι πολύ ανθυγιεινοί και έρευνες έχουν καταδείξει ότι η μακροχρόνια έκθεση σε μύκητες μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα για την πρόκληση άσθματος και άλλων ασθενειών. Η Caparol έχει αναπτύξει εξειδικευμένα συστήματα βαφής για τη στοχευμένη αντιμετώπιση της μούχλας και των μυκήτων, ανάλογα με τη φύση του προβλήματος. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι όταν μιλάμε για σύστημα βαφής, εννοούμε ότι όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται έχουν μία παράλληλη δράση προκειμένου να εξασφαλίσουν το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα.

Βήμα 1

Βήμα 1

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ


Εφαρμογή του Fungizid


Πριν την επιλογή οποιουδήποτε συστήματος αποκατάστασης, είναι απαραίτητο να βρεθεί η αιτία της υγρασίας, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιου τύπου διαρροή (πχ. σε εσωτερικούς σωλήνες).

Αφού σιγουρευτούμε για την πηγή και αποκαταστήσουμε τη βλάβη, καθαρίζουμε την επιφάνεια, εφαρμόζοντας το αντιμουχλικό διάλυμα ρητίνης Caparol Fungizid. Η χρήση του κρίνεται απαραίτητη, πριν το αστάρωμα, σε επιφάνειες στις οποίες έχουν αναπτυχθεί μύκητες, άλγη και μούχλα.


ΕΦΑΡΜΟΓΗ: ΜΕ ΜΕ ΣΠΑΤΟΥΛΑΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 24 ώρες


ΕΦΑΡΜΟΓΗ: ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ


Βήμα 2

Βήμα 2

ΑΣΤΑΡΩΜΑ


ΝΕΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ:Εφαρμογή του Optisilan Tiefgrund


Εφαρμόζουμε σε νέες επιφάνειες το σιλικονούχο αστάρι νερού, νανοτεχνολογίας, Optisilan Tiefgrund. Το Optisilan Tiefgrund ενδείκνυται για οποιαδήποτε δομική επιφάνεια. Είναι άοσμο, προσφέρει υψηλό εμποτισμό της επιφάνειας και μεγάλη αντοχή στα αλκάλια.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 12 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


ΗΔΗ ΒΑΜΜΕΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ:Εφαρμογή του HaftGrund EG


Για επαναβαφή ήδη βαμμένων επιφανειών, εφαρμόζουμε το ακρυλικό αστάρι νερού HaftGrund EG. Το HaftGrund EG είναι κατάλληλο για όλες τις δομικές επιφάνειες. Προσφέρει ισχυρή πρόσφυση και ομοιόμορφη ομαλή επιφάνεια. Είναι άοσμο (E.L.F. Plus), δουλεύεται εύκολα και χρωματίζεται μέσω του συστήματος χρωματισμού Color Express της Caparol.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 12 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 12 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 12 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


Βήμα 3

Βήμα 3

ΤΕΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ


Για την εφαρμογή του τελικού χρώματος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε το Indeko – W για matt φινίρισμα ή το Fungitex – W για semi-matt φινίρισμα.

Indeko – W


Το Indeko W είναι ένα πλαστικό χρώμα που έχει πιστοποιηθεί για την ισχυρή αντιμουχλική του δράση. Χάρη στην ειδική σύνθεσή του (συντηρητικά ξηρού υμένα), εμποδίζει την ανάπτυξη μυκήτων και μούχλας. Είναι κατάλληλο για όλες τις εσωτερικές δομικές επιφάνειες, και έχει ομοιόμορφο matt φινίρισμα. Είναι εντελώς άοσμο, εφαρμόζεται εύκολα και χρωματίζεται σε παλ αποχρώσεις μέσω του συστήματος χρωματισμού Color Express της Caparol.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 4-6 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 4-6 ώρες


Fungitex – W


Το Fungitex – W είναι και αυτό ένα πλαστικό χρώμα πιστοποιημένο για την προστασία από μικρόβια και μύκητες. Είναι κατάλληλο για όλες τις εσωτερικές δομικές επιφάνειες, και έχει ομοιόμορφο semi-matt φινίρισμα. Είναι εντελώς άοσμο, δεν περιέχει διαλύτες και είναι πολύ ανθεκτικό στο πλύσιμο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε χώρους με ιδιαίτερες απαιτήσεις αντιμικροβιακής προστασίας όπως νοσοκομεία, ξενοδοχεία, και χώρους αποθήκευσης τροφίμων.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 4-6 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 4-6 ώρες


ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 12 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 12 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


*Οι χρόνοι στεγνώματος διαφοροποιούνται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.


Αναζητήστε την καλύτερη λύση για εσάςστο κατάστημα που σας εξυπηρετεί

ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

CAPAROL VIRTUAL ASSISTANT

Οι ειδικοί της Caparol κοντά σας με ένα κλικ!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ