ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΧΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ > ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

Έντονα προβλήματα υγρασίας;


Ένα σύστημα βαφής της Caparol, ειδικά σχεδιασμένο για ιστορικά, διατηρητέα και υπόσκαφα σπίτια ή ανισόπεδους τοίχους/μάντρες.

Τα υπόσκαφα σπίτια έχουν πολλά πλεονεκτήματα αφού ο σχεδιασμός τους συνδυάζει την ιδιαίτερη αισθητική με τις αρχές της οικολογίας και της βιωσιμότητας. Πολύ συχνά όμως και για διάφορους λόγους, αρκετές από αυτές τις κατασκευές καταπονούνται από την αυξημένη υγρασία.Η Caparol μελέτησε ενδελεχώς και σχεδίασε ένα έξυπνο σύστημα βαφής ειδικά για μνημεία, διατηρητέα και υπόσκαφα κτίρια, το οποίο εφαρμόζεται επιτυχώς και σε ανισόπεδους τοίχους ή μάντρες, καθότι παρουσιάζουν ανάλογα προβλήματα υγρασίας.

Βήμα 1

Βήμα 1

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ


Σε πρώτη φάση, είναι σημαντικό να απομακρυνθεί το επίχρισμα (σοβάς) που έχει φθαρεί και να επισκευαστεί, αφού στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα οριστικά.

Εφαρμογή του ArmaReno 700


Το καταλληλότερο προϊόν για την επισκευή και εξομάλυνση τέτοιων δομικών επιφανειών είναι το τροποποιημένο τσιμεντοειδές ArmaReno 700. Λόγω της σύνθεσής του προσφέρει υψηλή αντίσταση στην υγρασία, διαπερατότητα υδρατμών και υδροαπωθητικότητα. Δουλεύεται πολύ εύκολα, έχει ισχυρή πρόσφυση και μεγάλο χρόνο δουλέματος. 

Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε το αστάρι υδρυάλου Sylitol® RapidGrund 111 και έπειτα εφαρμόζουμε το τελικό χρώμα υδρυάλου Sylitol NQG, ώστε να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα εξαιρετικής διαπνοής και ενισχυμένης αντιβακτηριδιακής προστασίας. 


Συμβουλή (Tip):


Το αντιμουχλικό διάλυμα ρητίνης Fungizid μπορεί να χρησιμοποιηθεί προαιρετικά πάνω από το ArmaReno 700 για τον καθαρισμό του συνόλου της επιφάνειας. Η χρήση του κρίνεται απαραίτητη, πριν την εφαρμογή του Sylitol RapidGrund 111, σε επιφάνειες στις οποίες έχουν αναπτυχθεί μύκητες, άλγη και μούχλα.


ΕΦΑΡΜΟΓΗ: ΜΕ ΜΕ ΣΠΑΤΟΥΛΑΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 24 ώρες


ΕΦΑΡΜΟΓΗ: ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ


Βήμα 2

Βήμα 2

ΑΣΤΑΡΩΜΑ


Εφαρμογή του Sylitol RapidGrund 111


Αφού στεγνώσει καλά το επισκευαστικό ArmaReno 700, ασταρώνουμε την επιφάνεια με το αστάρι υδρυάλου, εμποτισμού Sylitol RapidGrund 111, ώστε να την προστατέψουμε και να την προετοιμάσουμε για το τελικό χρώμα. Το Sylitol RapidGrund 111 είναι κατάλληλο για δομικές επιφάνειες, αλλά και για την αραίωση τελικών χρωμάτων υδρυάλου. Αραιώνεται έως 1:1 με νερό. Είναι ιδανικό για περιπτώσεις που αφορούν ιστορικά, διατηρητέα και υπόσκαφα σπίτια ή ανισόπεδους τοίχους και μάντρες, διότι εφαρμόζεται εύκολα και προσφέρει εξαιρετικό εμποτισμό και υψηλή σταθεροποίηση στο υπόστρωμα.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 12 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


Βήμα 3

Βήμα 3

ΤΕΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ


Εφαρμογή του Sylitol NQG


Μετά το αστάρι εφαρμόζουμε το καινοτόμο τελικό χρώμα υδρυάλου νανοτεχνολογίας, Sylitol NQG, που είναι το πλέον κατάλληλο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων υγρασίας και την κάλυψη των τριχοειδών ρωγμών. Το Sylitol NQG διαθέτει εξαιρετική διαπερατότητα υδρατμών και μακροχρόνια αντοχή, ενώ δίνει ένα εξαιρετικό ultra ματ φινίρισμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε εσωτερικές επιφάνειες.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 12 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 12 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 12 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


*Οι χρόνοι στεγνώματος διαφοροποιούνται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.


Αναζητήστε την καλύτερη λύση για εσάςστο κατάστημα που σας εξυπηρετεί

ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

CAPAROL VIRTUAL ASSISTANT

Οι ειδικοί της Caparol κοντά σας με ένα κλικ!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ