ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΧΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ > ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

Επιφάνειες με άλατα και προβλήματα ενανθράκωσης;


Η Caparol προσφέρει μια δυνατή λύση στο πρόβλημα με μεγάλη διάρκεια στο χρόνο.

Η ενανθράκωση του σκυροδέματος (μπετόν) αποτελεί ίσως ένα από τα συχνότερα προβλήματα που εμφανίζονται στις επιφάνειες και στις όψεις των κτιρίων. Το φαινόμενο της ενανθράκωσης οφείλει την ονομασία του στη μετατροπή του περιεχόμενου στο σκυρόδεμα υδροξειδίου του ασβεστίου, σε ανθρακικό ασβέστιο. Στην ουσία πρόκειται για την αλλοίωση που επιδέχεται το σκυρόδεμα μετά την εφαρμογή του κατά την κατασκευή ενός κτιρίου και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της ζωής του.Η ενανθράκωση οφείλεται κυρίως στην κακή κατασκευή αλλά και την ελλιπή συντήρηση του σκυροδέματος. Συμβαίνει ιδιαιτέρως στις περιπτώσεις, στις οποίες το σκυρόδεμα δεν προστατεύεται επαρκώς από τις καιρικές συνθήκες, το καυσαέριο και άλλους σημαντικούς παράγοντες. Επιπλέον, είναι πιθανό να εμφανιστεί σε επιφάνειες που δεν έχουν προστατευτεί με επίχρισμα, βαφή ή στεγνωτικό υλικό.Η Caparol έχει αναπτύξει εξειδικευμένα συστήματα βαφής για τη στοχευμένη αντιμετώπιση της ενανθράκωσης και των αλάτων.

Βήμα 1

Βήμα 1

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ


Η πρώτη ενέργεια που πρέπει να πραγματοποιήσουμε, είναι να καθαρίσουμε σχολαστικά την επιφάνεια απομακρύνοντας άλατα, σκουριές και ρύπους. Είναι ένα απαραίτητο βήμα ώστε το αστάρι που θα απλώσουμε στη συνέχεια να εφαρμόσει σωστά.

Βήμα 2

Βήμα 2

AΣΤΑΡΩΜΑ


Εφαρμογή του CapaGrund Universal


Το καταλληλότερο αστάρι για τέτοιες περιπτώσεις είναι το ειδικής σύνθεσης αστάρι νερού CapaGrund Universal. Έχει εξαιρετική πρόσφυση και ταυτόχρονα προσφέρει αποτελεσματική προστασία από τα άλατα που δημιουργούνται από την υγρασία.Χρωματίζεται στο σύστημα χρωματισμού Color Express της Caparol.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ: ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESSΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 12 ώρες*ΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες

ΕΦΑΡΜΟΓΗ: ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESSΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 12 ώρες*ΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


Βήμα 3

Βήμα 3

ΤΕΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ


Για την τελική στρώση, χρησιμοποιήστε το ειδικής σύνθεσης ακρυλικό χρώμα με φωτοκαταλυτική δράση Amphibolin. Εάν επιθυμείτε ένα καινοτόμο υβριδικό σιλικονούχο τελικό χρώμα για ακόμα μεγαλύτερες αντοχές στο χρόνο και ματ φινίρισμα, επιλέξτε το Amphisilan.

Εφαρμογή του Amphibolin


Το Amphibolin είναι ένα ακρυλικό χρώμα νέας γενιάς με ειδική σύνθεση και φωτοκαταλυτική δράση. Είναι κατάλληλο και για όλες τις επιφάνειες (δομικές, μεταλλικές, πλαστικές, κ.λπ.) και ενδείκνυται για περιοχές με αυξημένους ρύπους. Διαθέτει υψηλή πρόσφυση και μακροχρόνια αντοχή, χαρίζει ένα ομοιόμορφο σατινέ φινίρισμα και αποτελεί πιστοποιημένο ψυχρό προϊόν.

Εφαρμογή του Amphisilan


Μία εξίσου κορυφαία επιλογή για το πρόβλημα της ενανθράκωσης και των αλάτων είναι το Amphisilan. Πρόκειται για ένα καινοτόμο υβριδικό σιλικονούχο τελικό χρώμα υψηλής ποιότητας, με συνδετικές ρητίνες. Είναι υδρόφοβο, με αυξημένο επίπεδο διαπνοής και διαπερατότητα στο διοξείδιο του άνθρακα. Είναι ένα αυτοκαθαριζόμενο προϊόν, με εξαιρετική αντιμουχλική δράση. Οι επιφάνειες στις οποίες εφαρμόζεται διατηρούνται καθαρές για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες και στην UV ακτινοβολία. Έχει ματ τελικό φινίρισμα και χρωματίζεται μέσω του συστήματος χρωματισμού Color Express της Caparol.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ: ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESSΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 4-6 ώρες*ΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 4-6 ώρες


ΕΦΑΡΜΟΓΗ: ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESSΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 2-3 ώρες*ΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


*Οι χρόνοι στεγνώματος διαφοροποιούνται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.


Αναζητήστε την καλύτερη λύση για εσάςστο κατάστημα που σας εξυπηρετεί

ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

CAPAROL VIRTUAL ASSISTANT

Οι ειδικοί της Caparol κοντά σας με ένα κλικ!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ