ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΧΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ > ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

Συντήρηση διατηρητέων κτηρίων (εσωτερικά)


Μια στοχευμένη λύση για τη συντήρηση της εσωτερικής τοιχοποιίας που θα δώσει υπεραξία στο ακίνητό σας.

Κάθε κτίσμα που εντάσσεται στα διατηρητέα, έχει ειδικές απαιτήσεις στην προστασία, συντήρηση και ανακαίνιση. Η Caparol προτείνει την ιδανική λύση με τον συνδυασμό εξειδικευμένων προϊόντων και τεχνολογιών.Το κύριο μέλημα στην συντήρηση ενός διατηρητέου κτιρίου είναι η προστασία της τοιχοποιίας από την υγρασία. Για το σκοπό αυτό, η Caparol προτείνει την εφαρμογή των χρωμάτων τεχνολογίας υδρυάλου που εξασφαλίζουν εξαιρετική διαπερατότητα υδρατμών και ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες.Χάρη στην υψηλή τους αλκαλικότητα, τα χρώματα υδρυάλου, παρέχουν άριστη προστασία από την ανάπτυξη μούχλας με φυσικό τρόπο – χωρίς τη χρήση επιπλέον συντηρητικών ουσιών. Επιπλέον, η τεχνολογία των χρωμάτων υδρυάλου προστατεύει την τοιχοποιία από μύκητες και μικροοργανισμούς, συνιστώντας ιδανική λύση για τη συντήρηση του κτιρίου, προσδίδοντας υπεραξία στο ακίνητό σας.

Βήμα 1

Βήμα 1

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ


Σε πρώτη φάση, είναι σημαντικό να απομακρυνθεί το επίχρισμα (σοβάς) που έχει φθαρεί και να επισκευαστεί.

Εφαρμογή του ArmaReno 700


Το καταλληλότερο προϊόν για την επισκευή και εξομάλυνση τέτοιων δομικών επιφανειών είναι το τροποποιημένο τσιμεντοειδές ArmaReno 700. Λόγω της σύνθεσής του προσφέρει υψηλή αντίσταση στην υγρασία, διαπερατότητα υδρατμών και υδροαπωθητικότητα. Δουλεύεται πολύ εύκολα, έχει ισχυρή πρόσφυση και μεγάλο χρόνο δουλέματος. 

Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε το αστάρι υδρυάλου Sylitol® RapidGrund 111 και έπειτα εφαρμόζουμε το υψηλής ποιότητας τελικό χρώμα υδρυάλου Sylitol Bio-Innenfarbe, ώστε να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα εξαιρετικής διαπνοής και ενισχυμένης αντιβακτηριδιακής προστασίας.


Εφαρμογή του Akkordspachtel Fein


Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε ακρυλική πάστα σπατουλαρίσματος Akkordspachtel Fein . Είναι έτοιμη προς χρήση και κατάλληλη για οποιαδήποτε εσωτερική δομική επιφάνεια, προσφέροντας ένα εξαιρετικά λείο αποτέλεσμα (κατηγ. Q4).

Συμβουλή (Tip):


Το αντιμουχλικό διάλυμα ρητίνης Fungizid μπορεί να χρησιμοποιηθεί προαιρετικά πάνω από το ArmaReno 700 για τον καθαρισμό του συνόλου της επιφάνειας. Η χρήση του κρίνεται απαραίτητη, πριν την εφαρμογή του Sylitol RapidGrund 111, σε επιφάνειες στις οποίες έχουν αναπτυχθεί μύκητες, άλγη και μούχλα.


ΕΦΑΡΜΟΓΗ: ΜΕ ΜΕ ΣΠΑΤΟΥΛΑΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 24 ώρες


ΕΦΑΡΜΟΓΗ: ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ


Βήμα 2

Βήμα 2

ΑΣΤΑΡΩΜΑ


Εφαρμογή του Sylitol® RapidGrund 111(για νέες επιφάνειες)


Αφού στεγνώσει πλήρως η επιφάνεια, χρησιμοποιούμε το αστάρι υδρυάλου Sylitol Rapidgrund 111. Εφαρμόζεται πολύ εύκολα, προσφέροντας εξαιρετικό εμποτισμό στις δομικές επιφάνειες και παρέχει υψηλή σταθεροποίηση σαθρών υποστρωμάτων. Το Sylitol RapidGrund 111 είναι κατάλληλο και για την αραίωση τελικών χρωμάτων υδρυάλου. Αραιώνεται έως 1:1 με νερό.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 12 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


Εφαρμογή του CapaGrund Universal (για επαναφαβή)


Αφού στεγνώσει στεγνώσει πλήρως η επιφάνεια, χρησιμοποιούμε το ειδικής σύνθεσης λευκό αστάρι νερού CapaGrund Universal . Έχει εξαιρετική πρόσφυση και είναι κατάλληλο για όλες τις δομικές επιφάνειες.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 12 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 12 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 12 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


Βήμα 3

Βήμα 3

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ


Εφαρμογή του Sylitol Bio-Innenfarbe


Αφού στεγνώσει το αστάρι, βάφουμε την επιφάνεια με το τελικό χρώμα υδρυάλου υψηλής ποιότητας Sylitol Bio-Innenfarbe.Το συγκεκριμένο χρώμα διαθέτει εξαιρετική διαπερατότητα υδρατμών, προστατεύοντας έτσι αποτελεσματικά από την υγρασία. Λόγω της σύνθεσής του, είναι κατάλληλο για άτομα ευαίσθητα σε αλλεργικές αντιδράσεις. Χρωματίζεται μέσω του χρωμοσυστήματος Color Express και διαθέτει ματ φινίρισμα.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 4-6 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 4-6 ώρες


ΛΑΖΟΥΡΑ (προαιρετικά)


Εφαρμογή του Histolith Antik Lasur


Εφαρμόζουμε τη λαζούρα υδρυάλου Histolith Antik Lazur με εξαιρετική αντοχή στις καιρικές συνθήκες και ανόργανο ματ φινίρισμα. Διατίθεται σε άπειρες αποχρώσεις μέσω του συστήματος χρωματισμού Color Express.Για την επιλογή αποχρώσεων σας προτρέπουμε να αναζητήσετε τη Βεντάλια HISTOLITH στα συνεργαζόμενα καταστήματα της Caparol. Μια βεντάλια ειδικά σχεδιασμένη για ανακαινίσεις διατηρητέων κτιρίων. Αποτελείται από αποχρώσεις που έχουν προκύψει μετά από συνεργασία με αρχαιολογικές υπηρεσίες. Η σύνθεση των αποχρώσεων έγινε με ειδική επιλογή χρωστικών που να αποδίδουν το ζητούμενο φινίρισμα.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 12 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 4-6 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 4-6 ώρες


ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 12 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


*Οι χρόνοι στεγνώματος διαφοροποιούνται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.


Αναζητήστε την καλύτερη λύση για εσάςστο κατάστημα που σας εξυπηρετεί

ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

CAPAROL VIRTUAL ASSISTANT

Οι ειδικοί της Caparol κοντά σας με ένα κλικ!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ