ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΧΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ > ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

Προβλήματα υγρασίας εξωτερικά - κυρίως ανιούσας;


Μια στοχευμένη λύση με τα προϊόντα ασύγκριτης ποιότητας της Caparol

Η ανιούσα ή ανερχόμενη υγρασία είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται στους τοίχους των κτιρίων και δημιουργείται όταν η υγρασία που υπάρχει σε χαμηλότερο σημείο του τοίχου εγκλωβίζεται ανάμεσα στα δομικά υλικά, και τελικά ανέρχεται μέσω των τριχοειδών ρωγμών των υλικών στα υψηλότερα σημεία της τοιχοποιίας, προσπαθώντας να βρει διέξοδο.Η ανιούσα υγρασία έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα, διότι το νερό ουσιαστικά παγιδεύεται ανάμεσα στο δομικό στοιχείο (τούβλο, μπετό) και το τελικό επίχρισμα (σοβάς), προκαλώντας σταδιακά φθορές και αποσαθρώσεις στα υλικά. Αν και οι μηχανισμοί του φαινομένου είναι πολύπλοκοι και εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισής του βασίζεται στη χρήση δομικών συστημάτων υψηλής διαπνοής, δηλαδή στη συνδυαστική χρήση ειδικών υλικών που διευκολύνουν την έξοδο της υγρασίας από τον τοίχο.

Βήμα 1

Βήμα 1

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ


Σε πρώτη φάση, είναι σημαντικό να απομακρυνθεί το επίχρισμα (σοβάς) που έχει φθαρεί, αντικαθιστώντας με προϊόν υψηλής διαπνοής. Αν ξαναβαφτεί η επιφάνεια χωρίς να αντικατασταθεί ο σοβάς το πρόβλημα είναι πιθανό να ξαναεμφανιστεί σε μικρό χρονικό διάστημα. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα οριστικά.

Εφαρμογή του ArmaReno 700


Το καταλληλότερο προϊόν για την επισκευή και εξομάλυνση τέτοιων δομικών επιφανειών είναι το τροποποιημένο τσιμεντοειδές ArmaReno 700. Λόγω της σύνθεσής του προσφέρει υψηλή αντίσταση στην υγρασία, διαπερατότητα υδρατμών και υδροαπωθητικότητα. Δουλεύεται πολύ εύκολα, έχει ισχυρή πρόσφυση και μεγάλο χρόνο δουλέματος.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε το κατάλληλο αστάρι και έπειτα εφαρμόζουμε το τελικό χρώμα, ώστε να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα εξαιρετικής διαπνοής και ενισχυμένης αντιβακτηριδιακής προστασίας.


Συμβουλή (Tip):


Το αντιμουχλικό διάλυμα ρητίνης Fungizid μπορεί να χρησιμοποιηθεί προαιρετικά πάνω από το ArmaReno 700 για τον καθαρισμό του συνόλου της επιφάνειας. Η χρήση του κρίνεται απαραίτητη, πριν την εφαρμογή του ασταριού, σε επιφάνειες στις οποίες έχουν αναπτυχθεί μύκητες, άλγη και μούχλα.


ΕΦΑΡΜΟΓΗ: ΜΕ ΜΕ ΣΠΑΤΟΥΛΑΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 24 ώρες


ΕΦΑΡΜΟΓΗ: ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ


Βήμα 2

Βήμα 2

ΑΣΤΑΡΩΜΑ


Εφαρμογή του CapaGrund Universal


Αφού στεγνώσει καλά το τροποποιημένο τσιμεντοειδές, χρησιμοποιούμε το ειδικής σύνθεσης αστάρι νερού CapaGrund Universal. Έχει εξαιρετική πρόσφυση και ταυτόχρονα προσφέρει αποτελεσματική προστασία από τα άλατα που δημιουργούνται από την υγρασία. Είναι το πλέον ενδεδειγμένο αστάρι επαναβαφής και για τα χρώματαυδρυάλου, το οποίο χρωματίζεται στο σύστημα χρωματισμού Color Express της Caparol.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 12 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


Βήμα 3

Βήμα 3

ΤΕΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ


Για την τελική στρώση, μπορούμε να επιλέξουμε τελικό χρώμα υψηλής διαπνοής μεταξύ των ακόλουθων 3 προϊόντων:
  • Amphisilan, καινοτόμο υβριδικό σιλικονούχο τελικό χρώμα το οποίο προσφέρει μεγάλες αντοχές στο χρόνο.
  • Acrysil, σιλοσαξονικό τελικό χρώμα το οποίο αντέχει εξίσου στο χρόνο.
  • Amphicryl, εξαιρετικής αντοχής ακρυλικό τελικό χρώμα.

AMPHISILAN


ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΣΙΛΙΚΟΝΟΥΧΟ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΙΖΟΜΕΝΟ ΧΡΩΜΑ

Μια εξίσου κορυφαία επιλογή για το πρόβλημα της ανιούσας υγρασίας είναι το Amphisilan. Πρόκειται για ένα καινοτόμο υβριδικό σιλικονούχο τελικό χρώμα υψηλής ποιότητας, με συνδετικές ρητίνες. Είναι υδρόφοβο, με αυξημένο επίπεδο διαπνοής και διαπερατότητα στο διοξείδιο του άνθρακα. Είναι ένα αυτοκαθαριζόμενο προϊόν, με εξαιρετική αντιμουχλική δράση. Οι επιφάνειες στις οποίες εφαρμόζεται διατηρούνται καθαρές για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες και στην UV ακτινοβολία. Έχει ματ τελικό φινίρισμα και χρωματίζεται μέσω του συστήματος χρωματισμού Color Express της Caparol.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 2-3 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


ACRYSIL


ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ

Το Acrysil. είναι σιλοσαξονικό (ακρυλικό σιλικόνης) τελικό χρώμα υψηλής ποιότητας. Αποτελεί άλλη μια πολύ καλή επιλογή για το πρόβλημα της ανιούσας υγρασίας διότι προσφέρει μεγάλη υδατοπερατότητα και αδιαβροχοποίηση, και για αυτούς τους λόγους άλλωστε εφαρμόζεται κατά κόρον σε κτίρια που βρίσκονται σε μέρη με υψηλά επίπεδα υγρασίας. Έχει ματ φινίρισμα και αποτελεί πιστοποιημένο ψυχρό προϊόν. Χρωματίζεται μέσω του συστήματος χρωματισμού Color Express της Caparol.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 4-6 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 4-6 ώρες


AMPHICRYL


ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ

Το Amphicryl είναι ακρυλικό τελικό χρώμα υψηλής ποιότητας για εξωτερική χρήση. Λόγω της ειδικής σύνθεσής του, έχει υψηλή αντοχή στην υγρασία, διαθέτει μεγάλη διαπερατότητα υδρατμών και έχει εξαιρετική λευκότητα και καλυπτικότητα. Χάρη σε αυτές τις ιδιότητες, η υγρασία απομακρύνεται μέσω της διαπνοής από τον τοίχο, ώστε να αποφευχθεί να δημιουργηθεί το πρόβλημα της ανιούσας υγρασίας. Το Amphicryl χρωματίζεται μέσω του συστήματος χρωματισμού Color Express της Caparol.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 4-6 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 4-6 ώρες


ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 2-3 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 4-6 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 4-6 ώρες


ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 4-6 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 4-6 ώρες


*Οι χρόνοι στεγνώματος διαφοροποιούνται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.


Αναζητήστε την καλύτερη λύση για εσάςστο κατάστημα που σας εξυπηρετεί

ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

CAPAROL VIRTUAL ASSISTANT

Οι ειδικοί της Caparol κοντά σας με ένα κλικ!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ