ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΧΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ > ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

Προβλήματα υγρασίας εσωτερικά (κυρίως ανιούσας);


Αντιμετωπίστε δραστικά το πρόβλημα με ένα εξειδικευμένο σύστημα βαφής Caparol.

Η ανιούσα ή ανερχόμενη υγρασία είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται και σε εσωτερικούς τοίχους. Όπως και στις εξωτερικές επιφάνειες, δημιουργείται όταν η υγρασία που υπάρχει σε χαμηλότερο σημείο του τοίχου εγκλωβίζεται ανάμεσα στα δομικά υλικά, και τελικά ανέρχεται στα υψηλότερα σημεία της τοιχοποιίας για να βρει διέξοδο.Και στις εσωτερικές επιφάνειες τα αποτελέσματα είναι καταστρεπτικά: οι διαβρώσεις, η ανάπτυξη μούχλας, τα φουσκώματα αλλά και οι αποκολλήσεις επιχρισμάτων και βαφών είναι δεδομένα σε τέτοιες περιπτώσεις, διότι το νερό ουσιαστικά παγιδεύεται ανάμεσα στα υλικά, προκαλώντας φθορές. Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης βασίζεται (και στις εσωτερικές επιφάνειες) στη χρήση δομικών συστημάτων υψηλής διαπνοής, δηλαδή τη συνδυαστική χρήση ειδικών υλικών που διευκολύνουν την έξοδο της υγρασίας από τον τοίχο.

Βήμα 1

Βήμα 1

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ


Σε πρώτη φάση, είναι σημαντικό να απομακρυνθεί το επίχρισμα (σοβάς) που έχει φθαρεί και να επισκευαστεί, αφού στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα οριστικά.

Εφαρμογή του ArmaReno 700


Το καταλληλότερο προϊόν για την επισκευή και εξομάλυνση τέτοιων δομικών επιφανειών είναι το τροποποιημένο τσιμεντοειδές ArmaReno 700. Λόγω της σύνθεσής του προσφέρει υψηλή αντίσταση στην υγρασία, διαπερατότητα υδρατμών και υδροαπωθητικότητα. Δουλεύεται πολύ εύκολα, έχει ισχυρή πρόσφυση και μεγάλο χρόνο δουλέματος. 

Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε το αστάρι υδρυάλου Sylitol® RapidGrund 111 και έπειτα εφαρμόζουμε το υψηλής ποιότητας τελικό χρώμα υδρυάλου Sylitol Bio-Innenfarbe, ώστε να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα εξαιρετικής διαπνοής και ενισχυμένης αντιβακτηριδιακής προστασίας.


Συμβουλή (Tip):


Το αντιμουχλικό διάλυμα ρητίνης Fungizid μπορεί να χρησιμοποιηθεί προαιρετικά πάνω από το ArmaReno 700 για τον καθαρισμό του συνόλου της επιφάνειας. Η χρήση του κρίνεται απαραίτητη, πριν την εφαρμογή του Sylitol RapidGrund 111, σε επιφάνειες στις οποίες έχουν αναπτυχθεί μύκητες, άλγη και μούχλα.


ΕΦΑΡΜΟΓΗ: ΜΕ ΜΕ ΣΠΑΤΟΥΛΑΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 24 ώρες


ΕΦΑΡΜΟΓΗ: ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ


Βήμα 2

Βήμα 2

ΑΣΤΑΡΩΜΑ


Εφαρμογή του Sylitol® RapidGrund 111


Αφού στεγνώσει πλήρως το επισκευαστικό ArmaReno 700, χρησιμοποιούμε το αστάρι υδρυάλου Sylitol Rapidgrund 111. Εφαρμόζεται πολύ εύκολα, προσφέροντας εξαιρετικό εμποτισμό στις δομικές επιφάνειες. Το Sylitol RapidGrund 111 είναι κατάλληλο και για την αραίωση τελικών χρωμάτων υδρυάλου. Αραιώνεται έως 1:1 με νερό.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 12 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


Βήμα 3

Βήμα 3

ΤΕΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ


Εφαρμογή του Sylitol Bio-Innenfarbe


Αφού στεγνώσει το αστάρι, βάφουμε την επιφάνεια με το τελικό χρώμα υδρυάλου υψηλής ποιότητας Sylitol Bio-Innenfarbe. Το συγκεκριμένο χρώμα διαθέτει εξαιρετική διαπερατότητα υδρατμών, προστατεύοντας έτσι αποτελεσματικά από την υγρασία. Λόγω της σύνθεσής του, είναι κατάλληλο (πιστοποιημένο) για άτομα ευαίσθητα σε αλλεργικές αντιδράσεις. Χρωματίζεται μέσω του χρωμοσυστήματος Color Express και διαθέτει ματ φινίρισμα.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 12 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 12 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ, ΡΟΛΟ Ή ΠΙΣΤΟΛΙ AIRLESS*ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ: 12 ώρεςΕΠΑΝΑΒΑΦΗ: 12 ώρες


*Οι χρόνοι στεγνώματος διαφοροποιούνται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.


Αναζητήστε την καλύτερη λύση για εσάςστο κατάστημα που σας εξυπηρετεί

ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

CAPAROL VIRTUAL ASSISTANT

Οι ειδικοί της Caparol κοντά σας με ένα κλικ!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ