Μαζί με τα παιδιά για ένα καλύτερο αύριο!


Συμμετοχή της Caparol σε Δράσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήθηκαν με την πρωτοβουλία του Δήμου Πετρούπολης

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Πετρούπολης, που μας έδωσε την ευκαιρία για άλλη μια χρονιά να λάβουμε μέρος στις Δράσεις Περιββαλοντικής Ευαισθητοποίησης «Ζούμε το Βουνό μας! Καθαρίζουμε& Φροντίζουμε το Ποικίλο!» & «Μικροί κηπουροί εν δράσει!».

Μεγάλη προσέλευση


Υιοθετώντας το σύνθημα « Ζούμε το Βουνό μας! Καθαρίζουμε & Φροντίζουμε το Ποικίλο!» ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 όλες οι δράσεις με εξαιρετική επιτυχία! Από νωρίς το πρωί, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Άλσος Αγίου Δημητρίου, όπου ήταν το σημείο αναφοράς και εκκίνησης, θέτοντας εαυτό στην υπηρεσία της φύσης και την προστασία του μοναδικού σε σημασία «Πνεύμονα» για την πόλη μας, του Ποικίλου όρους. Συγκινητική ήταν η προσέλευση πολλών μικρών παιδιών, που συμμετείχαν ενεργά τόσο στον καθαρισμό του Άλσους από τα σκουπίδια, όσο και στο Υπαίθριο Εργαστήριο Κηπουρικής, δίνοντας σε όλους το φωτεινό παράδειγμα.

«Μικροί κηπουροί»


Οι «Μικροί κηπουροί» έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους για τη Φύση και το Περιβάλλον, συμμετέχοντας στη δράση φύτευσης αρωματικών φυτών, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Πετρούπολης, υπό την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Φώτη Χριστόπουλου. Μέσα στο ει δικά σχεδιασμένο φυσικό  περιβάλλον, τα παιδιά ανέλαβαν δράση παίζοντας με τα χώματα, φυτεύοντας αρωματικά φυτά & βότανα, συλλέγοντας  παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες για τη φροντίδα και τις ιδιότητές τους, από τη Γεωπόνο Εύη Παυλάκου & την Περιβαλλοντολόγο Νίκη Κωστάκου της Οργάνωσης Γη.

Η συμβολή της Caparol στην ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον


Τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα Βιωματικό Εργαστήρι που περιελάμβανε δραστηριότητες, όπως Ζωγραφική & κατασκευές με υλικά της φύσης, παιχνίδι για την έννοια της εποχικότητας, ομαδικό μουσικοκινητικό & θεατρικό παιχνίδι κ.α.Στα πλαίσια αυτών των δραστηριοτήτων, η Caparol συμμετείχε με τη χορηγία του Coloring Book-Limited Edition, που έχει ως στόχο την δημιουργική εκπαίδευση των παιδιών και την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης και προσφοράς, μέσα από το παιχνίδι και τα χρώματα.

Δείτε περισσότερα στιγμιότυπα


Γιατί να επιλέξετε Caparol;


  • Για τα χρώματα υψηλής τεχνολογίας
  • Για τη μακροχρόνια εμπειρία μας
  • Για την αναγνωρισμένη ποιότητα και αξιοπιστία
  • Για την πετυχημένη παρουσία μας σε περισσότερες από 40 χώρες διαφορετικών κλιματικών συνθηκών