suxnes erwthseis 7

Πώς η πρόσοψη παραμένει καθαρή;

Τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης αποτελούν μέσο βελτιστοποίησης της ενεργειακής απόδοσης περισσότερα από 50 χρόνια. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν χρειάζεται να κάνει κανένα συμβιβασμό, καθώς η εξωτερική θερμομόνωση προσφέρει αντοχή και καθαριότητα. Ανάλογα με την τοποθεσία και τις καιρικές συνθήκες, τόσο η αμόνωτη τοιχοποιία αλλά και η μονωμένη επηρεάζεται από μικροοργανισμούς. Τα αποτελέσματα είναι μόνο οπτικά και δεν ενέχουν κανένα κίνδυνο για τον άνθρωπο ή τα κτίρια.

Κατανοήστε τους κινδύνους και πώς να τους αποφύγετε.

Τα άλγη και οι μύκητες κατοικούν στη γη πολύ περισσότερο καιρό από τους ανθρώπους. Τα σπόρια τους είναι σχεδόν παντού. Το που πολλαπλασιάζονται και εγκαθίστανται, ωστόσο, εξαρτάται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Επειδή το νερό είναι το μοναδικό πράγμα που χρειάζονται για να αναπτυχθούν, οι προσόψεις που είναι μόνιμα εκτεθειμένες στην υγρασία είναι πιο επιρρεπείς από αυτές που βρίσκονται σε ξηρές περιοχές ή είναι καλά προστατευμένες π.χ. από μεγάλες προεξοχές.

Οι πιο κοινοί κίνδυνοι για άλγη και μύκητες είναι: καιρός & τοποθεσία.

Σε γενικές γραμμές, τα σπίτια σε περιοχές με συχνές βροχοπτώσεις, που βρίσκονται σε σκιερές κοιλάδες ή σε περιοχές με συχνή ομίχλη, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από εκείνα σε ξηρότερα κλίματα. Σε αυτά τα περιβάλλοντα, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος συμπύκνωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα θερμομονωμένα τοιχώματα είναι ένα θετικό μέτρο σε τέτοιες συνθήκες, επειδή ελαχιστοποιείται η απώλεια θερμότητας από το εσωτερικό και παραμένουν δροσερά στο εξωτερικό. Αυτό αποτρέπει τη συμπύκνωση.

Οικοδομικές Εργασίες: Ακόμη και η κατασκευή ενός σπιτιού παίζει καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα της μόνωσης. Οι στέγες χωρίς προεξοχές και τα μικρά περβάζια στα παράθυρα, αυξάνουν τις συνέπειες της έντονης βροχόπτωσης. Για αυτό, θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στην ορθή διαχείριση της ροής του τρεχούμενου νερού κατά την εφαρμογή του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης.

Προϊόντα νανοτεχνολογίας για καθαρές προσόψεις.

Μια πρόσοψη που παραμένει καθαρή για μεγάλο χρονικό διάστημα με αναλλοίωτες αποχρώσεις είναι η επιθυμία του κάθε ιδιοκτήτη. Όταν επιλέγετε το τελικό επίχρισμα για το σπίτι σας, λοιπόν, αξίζει τον κόπο να επενδύσετε σε ποιοτικά προϊόντα. Το κλειδί της επιτυχίας είναι η τεχνολογία. Η CAPAROL έχει θέσει νέα πρότυπα με τα προϊόντα προσόψεων της σειράς Nano-Quartz Technology. Αυτή η καινοτομία από την CAPAROL εξασφαλίζει μέγιστη αδιαβροχοποίηση και παράλληλα υδρατμοδιαπερατότητα στις προσόψεις.  Η υγρασία διαχέεται από το εσωτερικό προς το εξωτερικό, αλλά δεν μπορεί να διεισδύσει από το εξωτερικό προς το εσωτερικό.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των χρωμάτων εξωτερικής χρήσης βασισμένα στην νανοτεχνολογία (Nano-Quartz Technology) είναι ότι η επιφάνεια στεγνώνει πιο γρήγορα από τα συμβατικά προϊόντα και συνεπώς αποτρέπουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Επιπλέον, το ειδικό συνδετικό μέσο που περιέχουν, καθιστά τον υμένα τους αρκετά σκληρό για να εμποδίζει την πρόσφυση των ρυπογόνων ουσιών.  

Οι μοναδικές αποχρώσεις της πρωτοποριακής βεντάλιας FAÇADE A1 χαρακτηρίζονται από σταθερότητα και μεγάλη διάρκεια ζωής.  Οι αποχρώσεις αυτές παραμένουν ζωηρές και αναλλοίωτες στην πάροδο του χρόνου. Αυτό οφείλεται στην αποκλειστική χρήση ανόργανων φυσικών χρωστικών που σε συνδυασμό με τα καινοτόμα προϊόντα της σειράς Nano-Quartz Technology, εξασφαλίζουν καθαρές προσόψεις για πάντα.